Σάββατο 5 Μαΐου 2012

H Google άλλαξε το Search Engine Optimization

Η τελευταία αλλαγή που έκανε η google στο seo λέγεται penguin και αλλάζει άρδην το σκηνικό για τους webmasters και τους επαγγελματίες στο seo.

 Aποτέλεσμα αυτής της αναβάθμισης είναι πολλές ιστοσελίδες που είχαν κάνει αρκετή δουλειά με το search engine optimization να έχουν βρεθεί στα ΄΄χαρακώματα΄΄!
Δεν είμαι αρμόδιος για να σχολιάσω αυτή την αναβάθμιση αλλά σίγουρα ενόχλησε πολλούς..
Μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης βρέθηκαν στα πρώτα αποτελέσματα παλιές ιστοσελίδες που λόγω παλαιότητας domain ανέβασαν το ranking τους. Θέλοντας η google να πολεμήσει το spam και την δημιουργία άσκοπων backlinks μόνο και μόνο για το seo, επέλεξε αυτή την αναβάθμιση.
Επίσης δίνεται η έμφαση σε ιστοσελίδες που ανήκουν στην google όπως το youtube.com , about.com , wikipedia και μεγάλη ώθηση στα προφίλ του google+.
Δεν νοείται εταιρεία να μην έχει επαγγελματική σελίδα στο social network της google ή έστω ένα προφίλ όπου να υπάρχει λινκ με το domain της.
Επίσης δουλεύουν πολύ καλά τα tweets, δεδομένου ότι η google θα προχωρήσει στην αγορά του twitter.. θα δούμε..
Η αναγνωρισιμότητα στα social networks πλέον έχει αυξηθεί και όταν έχουμε post που έχουν πολλά likes, πολλά retweets.. τότε έχουμε πολλού βαθμούς στον αγώνα για την κατάκτηση της 1ης θέσης!
Με κάθε δυνατή προσπάθεια από τους admin του Happy Life Affiliates Blog..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου